Як правильно вибирати і зберігати яблука, щоб отримати максимум користі?


Опубликованно 12.03.2018 22:00

Як правильно вибирати і зберігати яблука, щоб отримати максимум користі?

Яблука дуже корисні для здоров'я людини. Існує безліч сортів, і всі вони багаті клітковиною і фітонутрієнтами, такими як кверцетин, захищає серце, і кемпферол, сприяє виведенню токсинів. Крім того, яблуко - низькокалорійний продукт. Якщо є по одному яблуку в день, рівень холестерину в крові буде знижено на 40%. Однак стовідсоткову користь ви отримаєте від сезонних яблук. В інший час року необхідно знати ряд правил, які допоможуть вибрати плід, здатний принести користь організму і не завдати шкоди здоров'ю. Правило 1. Розмір має значення. Більше - не означає краще. Як правило, для того, щоб яблуко було великим і гарним, виробники застосовують синтетичні добрива. Вода затримується в плоді, а її надлишок в яблуці скорочує кількість поживних речовин. Тому дрібні яблука будуть більш корисними. Правило 2. Користь в шкірці. Яблучні шкурки більш корисні, ніж м'якоть. В них міститься від шести до восьми разів більше антиоксидантів-поліфенолів, а також безліч інших корисних речовин. Тому краще купувати сорти з товстою шкіркою. Краще всього брати сорт "Ред Делішес" або "Апорт". Правило 3. Віддавайте перевагу червоним сортам. Червоні яблука мають такий колір завдяки високому вмісту антоцианінів, тобто полифенолово, які покращують роботу серця і захищають його від різних захворювань. Чим більш насиченою колір таких яблук, тим краще. "Ред Делішес" стане відмінним варіантом. Правило 4. Кожне яблуко вибирайте ретельно. Уважно оглядайте кожен плід, перш ніж класти собі в корзину. На яблуці не повинно бути коричневих плям. Такі ушкодження говорять про те, що з плодом не все в порядку. Будинки яблука найкраще зберігати в холодильнику. Вчені з Німеччини довели, що саме у холоді в них зберігається найбільша кількість поживних речовин.



Категория: Здоровье